A pilóta és a repülés kulisszái

boeing 737 pilótafülke

Hogyan lesz valakiből egy 180 fős utasszállító repülőgép pilótája, és ezzel emberi életek és egy óriási jármű ura? Hogyan változott meg a repülés az elmúlt évtizedekben? Mikor volt könnyebb repülőgépet vezetni, a ’80-as években, vagy manapság? Miért utaznak mindig más és más városba a pilóták? Hogyan dolgozzák fel, ha légi katasztrófákról hallanak? Kérdések, melyeket nem mertél, vagy nem volt még alkalmad megkérdezni, de a vipcast most a MALÉV pilótájának, Viczián Istvánnak szegezett. A Japán legnagyobb légitársaságánál, a JAL-nál tett 5 éves kitérőjét nem számolva, a ’80-as évek óta folyamatosan a magyar légi vállalatnál dolgozó, eleinte TU-134-eseken, jelenleg Boeing 737-eseken repülő pilótával a repülés legérdekesebb kulisszatitkairól beszélgettünk.

 

A hanganyag letöltése | Lejátszó megnyitása új ablakban

4 thoughts on “A pilóta és a repülés kulisszái”

  1. Nekem is tetszett! A riport hossza pont megfelelt a tartalomnak.
    Egy apró javaslat: a filenévbe is beletehetné a riportalany nevét! Azt tudom, hogy vipcast-ot hallgatok (vipcast.hu felirat), de a riportalany csak a bő leírásban van benne.

  2. Örülök, hogy tetszett és köszönöm a visszajelzéseket!
    Ger: milyen módon éri el a Vipcast tartalmait? Apple iTunes-ból, vagy egészen pontosan hogyan? Csak azért kérdezem, hogy pontosan hol szeretné látni a riportalany nevét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük